رسانه جمعیت
دانلود فصل نامه داخلی محیط زیستی پیک زمین شماره 89
منتشر شده
6 سال پیشدر

سخن سردبیر
“از شعلههای امید در
سینههای خود محافظت کنیم”
“زیرا که امید بذر هویت ماست”
صهیب شکوری
فعال محیط زیست
با رسیدن بهار، طبیعت جامهی سبز بر تن میکند. چکاوکها، هزار دستان و قمریان نغمهها و آوای شادی بخش و تازه سر میدهند. انسانها را به مهرورزی، گره گشایی و همگرایی فرا میخواند. بهار پیام آور صلح، دوستی و عشقی بی پایان است. رویش این پیام در میان انسانها بار دیگر سایه امید، تعادل و تحول را به ارمغان خواهد آورد.
و نگاه موقرانه آفتاب، شکوه رویشی باغ را نوید میدهد و خنکای دوستی پس از استیلای امید بر خاکدان پژمردگی، روزگارانی برتر را در گستره دل آدمی پناه میدهد.
بهار فصلی است برای تمام فصول، این مهمان ناخواندهی تازه از راه رسیده حرفی نو در جان دارد تنها باید قدری به خویش بنگریم و “از شعلههای امید در سینههای خود محافظت کنیم، زیرا که امید بذر هویت ماست”.
آنچه که امید در ما متبلور ساخته است رازی است جاودان از جوهرهی وجودیمان برای حفظ و مراقبه از این جوهرهی گران تنها هم بستگی، وحدت، همدلی، رضایتمندی و معرفت نگاه دارندهی این راز است.
پس بکوشیم برای حفظ و ماندگاری این بهار زندگانی شعلهی امید را همچون شمعی روشن و فروزان در درون خود حفظ وحراست کنیم.

شاید دوست داشته باشید

كودكان پيشگامان حفاظت از زمين هستند. و اين همان پيام و آموزه اي است كه جمعيت زنان در طی سال ها فعاليت خود، در مدارس گوناگون،سرلوحه كارهاي خويش قرار داده است. اين بار عزيزان هنرمند ما ،مهرسا و يسنا پركار،كوچک ترين اعضاي جمعيت زنان افتخار افريدند و در مسابقه نقاشی و توليد محتوای روز جهاني محيط زيست مقام برتر را كسب نمودند.
اين افتخار را به مادر آنان و عضو توانمند جمعيت زنان،خانم پريسا عبدالمحمدي و همه ي اعضاي جمعيت زنان تبريك مي گوييم .
به اميد داشتن سرزميني سبز!
ما را در شبکه های مجازی جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست و جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست گیلان دنبال کنید؛
کانال واتساپی
کانال تلگرام
صفحه اینستاگرام

14 آذرماه، روز جهانی داوطلب، از سوی سازمان ملل متحد با هدف توسعه اجتماعی- اقتصادی جوامع نامگذاری شده است.
سازمان ملل متحد هر ساله در تاریخ پنجم دسامبر مراسم و برنامههایی را به مناسبت این روز بر پا میدارد.
این روز در پی تصویب قطعنامهای در سال ۱۹۸۵ میلادی، تعیین شد و از آن پس هر ساله سازمان ملل متحد، دولتها و سازمانهای جامعه مدنی با همکاری داوطلبان در سراسر جهان این روز را گرامی میدارند.
فعالیت ها و رویدادهای مربوط به این روز که به ارتقای تأثیر داوطلبان و اهداف توسعه هزاره سازمان ملل متحد از طریق داوطلب شدن کمک می کنند به شرح زیر است:
کمک به ریشهکن کردن فقر
دستیابی به آموزش ابتدایی همگانی
ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان
کاهش مرگ و میر کودکان و بهبود سلامت مادران
کاهش انتشار اچ آی وی، مالاریا و سایر بیماریهای مهم
کمک به پایداری زیست محیطی.
انسان به ذات پاک است و میل به کمک به دیگران دارد. داوطلبان در سراسر دنیا با اهداف و دلایل متعددی در کارهای داوطلبی شرکت میکنند.
نیاز به مشارکت اجتماعی و کنشگری داوطلبانه در سطوح و زمینههای گوناگون بیش از هر زمان دیگری در ایران امروز ملموس است و این مهم جز با مشارکت بالای سازمانهای غیردولتی، داوطلبان و نیز گسترش و افزایش شمار ایشان در جامعه محقق نخواهد شد.
طبق آمار سازمان ملل، حدود یک میلیارد نفر در جهان داوطلب هستند و در ماه ساعاتی از وقت خود را صرف فعالیتهای داوطلبانه و عام المنفعه میکنند. آنچه سبب می شود عدهای به غیر از زندگی شخصی خود، دغدغه جمعی نیز داشته باشند، ریشه در ارزشها و عقایدی چون برابری، آزادی و عدالت دارد.
آنها احساس میکنند که توانستهاند با مشارکت و همکاری تغییری هر چند کوچک به سمت زندگی بهتر و روشن ایجاد کنند و همین امر حس اعتماد به نفس و رضایت مندی را در آنان ایجاد میکند و مهارت های مدنی را در فرد تقویت میکند.
حضور در کارهای داوطلبانه دارای مزیتهایی برای جامعه نیز می باشد از جمله آنکه شرکت در تشکلهای مردمی سبب تقویت روحیه همبستگی و اعتماد متقابل در جامعه میشود و به روابط رسمی و غیررسمی در جامعه رنگ و بوی تازه میبخشد و در نتیجه مردم نسبت به جامعه خود حس تعلق خاطر پیدا میکنند.
جوامعی با چنین ویژگیهایی خود به صورت پویا مسیر پیشرفت و آبادانی را در پیش میگیرند و در نهایت در کنار هم به آرمانهای مشترک خود جامه عمل میپوشانند.
رابطه مستقیمی میان میزان مشارکتهای مردمی و تعداد داوطلبان با سطح رفاه آن جامعه وجود دارد.
بدین معنا که هرچه جامعهای داوطلبان بیشتری داشته باشد، رفاه نیز بیشتر خواهد شد و کیفیت زندگی بهبود خواهد داشت. بنابراین نباید از تاثیر کار داوطلبی غافل شد و علم به این نکته ضروری است که هر کدام از ما به عنوان یک عضو از این جامعه میتوانیم تاثیری هرچند کوچک در بهبود کیفیت زندگی خود و دیگران داشته باشیم.
فعالیت داوطلبانه در تمامی فرهنگها، زبانها و ادیان یافت میشود. سالانه صدها میلیون از انسانهای داوطلب، زمان و مهارتهای خود را برای ساختن جهانی بهتر صرف میکنند. هنگامی که آنها برای انجام کاری داوطلبانه اعلام آمادگی میکنند، در واقع به بهبود زندگی دیگران یاری میرسانند و در کنار این، بیش از هر انسان دیگری احساس تعلق به جوامع خود را خواهند داشت
روز جهانی داوطلب فرصتی است برای تمامی داوطلبان و سازمانهای بهرهمند از حضور این افراد تا در کنار یکدیگر تلاشها و فعالیتهای بشردوستانه خود را گرامی بدارند، ارزشهای فعالیت داوطلبانه را با دیگران به اشتراک بگذارند و کار داوطلبانه را در میان افراد جامعه، سازمانهای مردمنهاد، سازمانهای دولتی و بخش خصوصی ترویج کنند.
این روز بهترین فرصت برای قدردانی از عزیزانی است که در طول یک سال گذشته بدون هیچ چشم¬داشتی زمان و تجربه خویش را در راه رسیدن به اهداف جمعیت صرف کرده و ما را برای داشتن ایرانی سبز یاری رساندند. امید آن داریم با یاری و حضور فعال شما عزیزان شاهد رشد و ارتقا هر چه بیشتر اهداف جمعیت باشیم.
اخبار جمعیت
- اخبار جمعیت7 سال پیش
حضور جمعیت در جشنواره سلامت در مدرسه آذر بهنیا
- اخبار جمعیت5 سال پیش
جلسه کتابخوانی و بررسی معضلات شهرستان رضوانشهر
- فعالیت جمعیت5 سال پیش
ویژه برنامه روز جهانی زمین پاک در مدرسه کوثر
- اخبار جمعیت7 سال پیش
مدرسه سبز کوثر به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری برگزار کرد
- اخبار جمعیت5 سال پیش
تشکیل جلسه اعضای دفتر نمایندگی جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست رضوانشهر
- اخبار جمعیت6 سال پیش
همیارانِ طبیعتِ مدرسه ی حمزه رفعتی انتخاب شدند
- فعالیت جمعیت5 سال پیش
برنامه روز جهانی زمین پاک در مدرسه شهید نجات الهی
- اخبار جمعیت7 سال پیش
نمایشگاه نقاشی خانه ایمن در برابر زلزله از نگاه کودکان در رشت برگزار شد