با ما همراه باشید

فعالیت جمعیت

طرح جایگزینی کیسه های پلاستیکی با ساک های پارچه ای

منتشر شده

در

اجرای طرح جایگزینی کیسه های پلاستیکی با ساک های پارچه ای در فروشگاه هایپرمارکت رنگین کمان رشت
در راستای شعار شهروند کارآمد ، توسعه محیط زیست پایدار و جامعه ی سالم این بار با همت عالی چند تن از اعضای کمیته آموزش جمعیت ، طرحی برای جایگزینی کیسه های پلاستیکی با ساک های پارچه ای دوخته شده توسط تیم ساک های پارچه ای جمعیت به اجرا در آمد.
در تابستان ۱۴۰۰ طی جلسات هفتگی کمیته آموزش پیشنهادی توسط خانم مهوش نسیم فر مطرح شد تا به منظور تغییر الگوی مصرف و  جایگزینی کیسه های پارچه ای به جای کیسه های پلاستیکی اقداماتی انجام شود و به این منظور چند تن از  اعضا از جمله خانم ها اشهدی ، نسیم فر و افضلی داوطلب شدند تا جهت آگاه سازی و معرفی طرح فوق ، با مدیران فروشگاههای بزرگ و کوچک مواد غذایی در سطح شهر رشت به صورت چهره به چهره وارد گفت وگو شوند و پس از صرف مدت ۳ ماه ، پیگیری ها نتیجه داد و خانم اشهدی یکی از اعضای با سابقه ی ما موفق شدند با آقای پورضایی مدیریت فروشگاه رنگین کمان رشت به صحبت بپردازند و در نتیجه ایشان پذیرفتند در راستای ترویج فرهنگ محیط زیستی هزینه ی خرید یک توپ پارچه را بپردازند همچنین هزینه ی دوخت هم توسط چند تن از اعضای خیر کمیته آموزش ( با تخفیف ویژه و همکاری بی دریغ تیم ساک های پارچه ای در اسرع وقت )تامین شد . در پایان این کار مشارکتی ، تعداد ۱۳۸ کیسه پارچه ای مناسب خرید دوخته شد و  در روز اول مهر با حضور کارشناسانی از اداره کل حفاظت محیط زیست و جمعی از مسوولین و اعضای جمعیت تحویل فروشگاه رنگین کمان گردید تا به طور رایگان در اختیار مشتریان فروشگاه قرار گیرد .
ما بسیار خوشحالیم در این طرح شهروندانی کارآمد همچون مدیریت محترم مرکز خرید رنگین کمان  و همراهی مستمر اعضای فعال و با سابقه ی سازمان در عرصه های میدانی ، ما را در جهت ترویج این فرهنگ و حفظ میراث طبیعی یاری می دهند.
به امید تغییر در نگاه مصرف گرایی و پیش رفت  به سوی فرهنگ سبز ، توسعه ی پایدار ، ایمن و سلام

ما را در شبکه های مجازی جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست و جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست گیلان دنبال کنید

صفحه اینستاگرام

کانال تلگرام

کانال واتساپی 

 

 

 

 

 

 

 

ادامه مطلب
تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فعالیت جمعیت

منتشر شده

در

توسط

نقش آفرینی سمن ها در شهر خلاق خوراک رشت

در روز 23 خرداد، در پژوهشکده گیلا‌شناسی دانشگاه گیلان «رویداد علمی-تخصصی تخستین سالانه شهر خلاق رشت» برگزار شد و سرکار خانم شیرین پارسی به نمایندگی از جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست گیلان و جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست گیلان، سخنران و مسئول پنل نقش آفرینی سمن ها در شهر خلاق رشت بودند.

با توجه به موضوع شهر خلاق خوراک و دستاوردهایی که در نتیجه ی فعالیت برای شناسایی ارزش ها و ویژگی های منحصر به فرد شهر رشت و البته گیلان می توانیم بدان ها دست یابیم،به اهیمت نقش سمن ها در این زمینه می توان تاکید و تکیه نمود. سمن ها یا سازمان های مردم نهاد( نوع سوم) ظرفیت های اجتماعی هستند که قابلیت ایجاد نیروی اجرایی و نظارتی موثر را می توانند فراعم آورند. بر اساس تحقیقاتجدید، این سازمان ها قادر به افزایش آگاهی بین المللی، شکل دهی برنامه های سیاست جهانی، آموزش دولت ها، شهروندان، و صنایع و به طور کلی تقویت حاکمیت محیطی در سطح داخلی و بین المللی هستند.

بر اساس آمارها نیز، این سازمان ها در راس جدول مشارکت برای توسعه پایدار از سال 1392 تا 2019 بوده اند. در حالی که دولت ها در این جدول در انتهای جدول قرار دارند. البته جنبش های محتلفی در زمینه اهمیت غذا، رفع گرسنگی، حاکمیت غذایی ملت ها ، تنوع زیستی و غذاهای محلی و سنت ها  در جهان وجود دارند که از جمله آن ها می توان از جنبش اسلوفود یا پایدار سازی غذا نام برد. این جنبش به منظور حفظ غذاهای   محلی و سنتها در مقابل زندگی ماشینی با پیشگامی پائولو پترینی برای اولین بار در رم ایتالیا در سال 1396 با انجام یک تجمع مردمی در مقابل شعبه مک دونالد ایجاد شد. و اولین نشست بین المللی آن نیز در سال 1990 در ونیز برگزار گردید. اعتقاد این جنبش این است که انسان ها باید از چگونگی تولید و سلامت غذاآگاه باشند. این جنبش در بیش از 160 کشور جهان فعال می باشد. با شعار : غذای خوب، پاک و سالم برای همگان.

اسلوفود معتقد است که غذا یعنی:فرهنگ / سیاست/ کشاورزی و محیط زیست

غذا عبارت است از

دانش بومی: که البته زنان بیشترین نقش و تاثیر را در این حوزه دارند

تجربه زیسته: یعنی چگونگی کاشت و انتخاب دانه ها و …

تنوع زیستی : گوناگونی مواد اولیه برای تولید غذا و شیوه استفاده وطبخ

محیط زندگی : غذا در ارتباط مستقیم با فضای زیست ما  دارد( عطر، طعم، آب، هوا…)

اسلوفود برای تولید غذا بر 3 محور تاکید دارد:

کیفی : کیفیت بالا، عطر و طع خوب و سلامت

پاک: تولیدی که به محیط زیست صدمه وارد نکند

قابل دسترس: برای مصرف کننده در شرایط عادلانه و پرداخت مناسب به تولید کننده

اسلوفود در سال های اخیر در گیلان نیز فعالیت هایی را در قالب 3 نشست و نمایشگاه محصولات غذایی در سال های 1396 و 1398 با همکاری اساتید دانشگاه پولنزوی ایتالیا ،سازمان نظام مهندسی کشاورزی و چندین نهاد دولتی و جمعیت زنان مبارزه با آلودگی کحیط زیست و جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست گیلان برگزار نموده است.

 

 

 

ادامه مطلب

فعالیت جمعیت

کارگاه آموزشی در مدرسه شاهد

منتشر شده

در

توسط

با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در تاریخ یکشنبه 11 اردیبهشت اعضای کمیته آموزش جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست گیلان خانم ها نوری و شمشادی در مدرسه شاهد نسیبه حضور یافته و برای 55 نفر از دانش آموزان دختر پایه سوم کارگاه آموزشی مدیریت پسماند و تفکیک زباله بر گزار نمودند . سپس از نمایشگاه کاردستی های بازیافتی که دانش آموزان به مناسبت هفته زمین پاک بر پا نمودند ؛ بازدیدی داشتند و پنج اثر انتخاب گردید که به عنوان بهترین ها توسط اداره کل حفاظت محیط زیست هدایایی به دانش اموزان داده می شود .

ادامه مطلب

فعالیت جمعیت

فعالیت آموزشی در مدرسه نجات اللهی

منتشر شده

در

توسط

فعالیت آموزشی در مدرسه شهید نجات اللهی در تاریخ 6 اردیبهشت 1401 🍀🍀🍀🍀 به مناسبت گرامی داشت هفته زمین پاک تیم آموزش جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست گیلان در مدرسه ابتدایی دخترانه شهید نجات اللهی حضور یافته و در مدت زمان 6 ساعت برای تعداد 200 نفر از دانش آموزان مدرسه کارگاه مدیریت پسماند با رویکرد کاهش پسماند و تغییر الگوی مصرف برگزار نمودند .ضمن سپاس از مدیریت مدرسه (خانم دستوار) كه حضور ما را در مدرسه هماهنگ نمودند. آموزشگران جمعيت زنان در اين برنامه خانم ها اشهدی ؛ نوری ، آقا گلی ، هاشمی ، عرفانی ، بهنامی و شمشادی بودند

ادامه مطلب

اخبار جمعیت