با ما همراه باشید

رسانه جمعیت

روستای هندخاله و خشک شدن تالاب

منتشر شده

در

انتهای رودخانه در هندخاله

هند خاله روستایی از توابع شهرستان صومعه سرا و دارای 1683 خانوار( آمار 1395) می باشد. یکی از جاذبه های طبیعی و گردشگری این روستا، تالاب هندخاله است . همه ساله گردش گران داخلی و خارجی بسیاری برای دیدن زیبایی های تالاب به این منطقه سفر می کنند. در گذشته نه چندان دور،تالاب هندخاله تنها راه ارتباطی این منطقه به بندر انزلی به شمار می رفته است. این تالاب مامن پرندگان مهاجر بسیاری در فصول مختلف می باشد. اهالی روستای هند خاله از طریق کشاورزی، انبار داری ، برنج کوبی و اقامت گردش گران در فصول مختلف کسب درآمد می کنند. گفته می شود که نام روستا از 2 واژه هند به معنای بزرگ و خاله یعنی رودخانه تشکیل شده است که می توان آن را شاخه بزرگ رودخانه معنا نمود،
در گفت و گو با اهالی روستا و رییس شورای ان یعنی خانم پور نوروزی، آنان علاوه بر ذکر خاطرات خویش از جا به جایی شان تا بندر انزلی از طریق همین آبراهه یا رودخانه تاکید کرده و اصرار دارند که می توان با لایروبی و پاکسازی آن، هم چنان از منافع و مواهب دسترسی به تالاب، کسب درآمد، عبور و مرورآسان و ارزان و ایجاد اشتغال های پایدار بهره مند شد.
متاسفانه شاهد هستیم که در سال های اخیر با مسدود ساختن ورودی های آب به این رودخانه و هم چنین عدم توجه به لایروبی آن اهالی محل با مشکلات چندی روبرو شده اند. خشک شدن تدریجی این رودخانه و بسته شدن سر دهنه های ورودی، تکثیر گیاه مهجم سنبل آبی در حاشیه این آبراهه همه و همه حکایت از فاجعه ای سخت می کنند. یعنی ما در آینده نزدیک می توانیم شاهد عدم آبرسانی به مزارع( تامین آب بخشی از مزارع روستا از همین رودخانه است)، خشک شدن تالاب و به طور کلی فروپاشی اقتصاد و طبیعت منطقه خواهیم بود.
عکس ها ضمیمه می باشند.

ادامه مطلب
تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنگ تفریح

کسب مقام برتر در مسابقه نقاشی و توليد محتوا

منتشر شده

در

توسط

كودكان پيشگامان حفاظت از زمين هستند. و اين همان پيام و آموزه اي است كه جمعيت زنان در طی سال ها فعاليت خود، در مدارس گوناگون،سرلوحه كارهاي خويش قرار داده است. اين بار عزيزان هنرمند ما ،مهرسا و يسنا پركار،كوچک ترين اعضاي جمعيت زنان افتخار افريدند و در مسابقه نقاشی و توليد محتوای روز جهاني محيط زيست مقام برتر را كسب نمودند.
اين افتخار را به مادر آنان و عضو توانمند جمعيت زنان،خانم پريسا عبدالمحمدي و همه ي اعضاي جمعيت زنان تبريك مي گوييم .
به اميد داشتن سرزميني سبز!

ما را در شبکه های مجازی جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست و جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست گیلان دنبال کنید؛
کانال واتساپی
کانال تلگرام
صفحه اینستاگرام

ادامه مطلب

رسانه جمعیت

روز ملی خلیج فارس

منتشر شده

در

توسط

ادامه مطلب

دیدگاه

روز جهانی داوطلب

منتشر شده

در

توسط

14 آذرماه، روز جهانی داوطلب، از سوی سازمان ملل متحد با هدف توسعه اجتماعی- اقتصادی جوامع نامگذاری شده است.
سازمان ملل متحد هر ساله در تاریخ پنجم دسامبر مراسم و برنامه‌هایی را به مناسبت این روز بر پا می‌دارد.
این روز در پی تصویب قطعنامه‌ای در سال ۱۹۸۵ میلادی، تعیین شد و از آن پس هر ساله سازمان ملل متحد، دولت‌ها و سازمان‌های جامعه مدنی با همکاری داوطلبان در سراسر جهان این روز را گرامی می‌دارند.
فعالیت ها و رویدادهای مربوط به این روز که به ارتقای تأثیر داوطلبان و اهداف توسعه هزاره سازمان ملل متحد از طریق داوطلب شدن کمک می کنند به شرح زیر است:
کمک به ریشه‌کن کردن فقر
دستیابی به آموزش ابتدایی همگانی
ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان
کاهش مرگ و میر کودکان و بهبود سلامت مادران
کاهش انتشار اچ آی وی، مالاریا و سایر بیماری‌های مهم
کمک به پایداری زیست محیطی.
انسان به ذات پاک است و میل به کمک به دیگران دارد. داوطلبان در سراسر دنیا با اهداف و دلایل متعددی در کارهای داوطلبی شرکت می‌کنند.

نیاز به مشارکت اجتماعی و کنشگری داوطلبانه در سطوح و زمینه‌های گوناگون بیش از هر زمان دیگری در ایران امروز ملموس است و این مهم جز با مشارکت بالای سازمان‌های غیردولتی، داوطلبان و نیز گسترش و افزایش شمار ایشان در جامعه محقق نخواهد شد.
طبق آمار سازمان ملل، حدود یک میلیارد نفر در جهان داوطلب هستند و در ماه ساعاتی از وقت خود را صرف فعالیت‌های داوطلبانه و عام المنفعه می‌کنند. آنچه سبب می شود عده‌ای به غیر از زندگی شخصی خود، دغدغه جمعی نیز داشته باشند، ریشه در ارزش‌ها و عقایدی چون برابری، آزادی و عدالت دارد.
آن‌ها احساس می‌کنند که توانسته‌اند با مشارکت و همکاری تغییری هر چند کوچک به سمت زندگی بهتر و روشن ایجاد کنند و همین امر حس اعتماد به نفس و رضایت مندی را در آنان ایجاد می‌کند و مهارت های مدنی را در فرد تقویت می‌کند.
حضور در کارهای داوطلبانه دارای مزیت‌هایی برای جامعه نیز می باشد از جمله آنکه شرکت در تشکل‌های مردمی سبب تقویت روحیه همبستگی و اعتماد متقابل در جامعه می‌شود و به روابط رسمی و غیررسمی در جامعه رنگ و بوی تازه می‌بخشد و در نتیجه مردم نسبت به جامعه خود حس تعلق خاطر پیدا می‌کنند.
جوامعی با چنین ویژگی‌هایی خود به صورت پویا مسیر پیشرفت و آبادانی را در پیش می‌گیرند و در نهایت در کنار هم به آرمان‌های مشترک خود جامه عمل می‌پوشانند.
رابطه مستقیمی میان میزان مشارکت‌های مردمی و تعداد داوطلبان با سطح رفاه آن جامعه وجود دارد.
بدین معنا که هرچه جامعه‌ای داوطلبان بیش‌تری داشته باشد، رفاه نیز بیش‌تر خواهد شد و کیفیت زندگی بهبود خواهد داشت. بنابراین نباید از تاثیر کار داوطلبی غافل شد و علم به این نکته ضروری است که هر کدام از ما به عنوان یک عضو از این جامعه می‌توانیم تاثیری هرچند کوچک در بهبود کیفیت زندگی خود و دیگران داشته باشیم.
فعالیت داوطلبانه در تمامی فرهنگ‌ها، زبان‌ها و ادیان یافت می‌شود. سالانه صدها میلیون از انسان‌های داوطلب، زمان و مهارت‌های خود را برای ساختن جهانی بهتر صرف می‌کنند. هنگامی که آن‌ها برای انجام کاری داوطلبانه اعلام آمادگی می‌کنند، در واقع به بهبود زندگی دیگران یاری می‌رسانند و در کنار این، بیش از هر انسان دیگری احساس تعلق به جوامع خود را خواهند داشت
روز جهانی داوطلب فرصتی است برای تمامی داوطلبان و سازمان‌های بهره‌مند از حضور این افراد تا در کنار یکدیگر تلاش‌ها و فعالیت‌های بشردوستانه خود را گرامی بدارند، ارزش‌های فعالیت داوطلبانه را با دیگران به اشتراک بگذارند و کار داوطلبانه را در میان افراد جامعه، سازمان‌های مردم‌نهاد، سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی ترویج کنند.
این روز بهترین فرصت برای قدردانی از عزیزانی است که در طول یک سال گذشته بدون هیچ چشم¬داشتی زمان و تجربه خویش را در راه رسیدن به اهداف جمعیت صرف کرده و ما را برای داشتن ایرانی سبز یاری رساندند. امید آن داریم با یاری و حضور فعال شما عزیزان شاهد رشد و ارتقا هر چه بیشتر اهداف جمعیت باشیم.

ادامه مطلب

اخبار جمعیت